In mijn werk komen keramisch, meubel- en grafisch ontwerp samen in de tegeltafels die ik maak. Daarnaast maak ik ook tegeltableaus, en af en toe experimenteer ik met het gieten van klei om bijvoorbeeld de keramische wandobjecten te maken die u in mijn portfolio kunt zien. Oorspronkelijk ben ik architect, en ik denk zeker dat dat van invloed is op mijn manier van naar keramiek kijken. Het detail en de kwaliteit van materiaal is voor mij erg belangrijk. “The details are not the details, they make the design”(quote Charles Eames).

Toen ik begon met het maken met keramiek besefte ik al snel dat de glazuren datgene zijn wat keramiek interessant maakt. Ze kunnen een levendigheid en diepte hebben die niet met verf te vergelijken is. Ik ontwikkel en maak mijn glazuren zelf waarbij ik eindeloos experimenteer met het aanbrengen van lagen over en naast elkaar. Van daaruit ontwikkel ik dan vervolgens patronen met glazuur.

De tegeltafels zijn een beetje een vergeten meubelgenre, populair in de 50 en 60-er jaren. De frames voor mijn tafels zijn zo rank mogelijk om te compenseren voor het zware van de tegels en om ze een moderne uitstraling te geven.

Een liefde voor kleuren en patronen zit in al mijn ontwerpen. Mijn inspiratie komt uit de stedelijke omgeving, maar ook uit textiel en kunst.